söndag 1 februari 2015

Journalistikens nyspråk

När journalisterna basunerar ut att det handlar om "svenskar" i en nyhet om brott, går under-ground-medierna igång med platsintervjuer och presenterar utvecklade alternativa etnicitetsdefinitioner.

Så skedde även den här gången och alla de här dumheterna från de rödvinsrusiga murvlarna på nyhetsredaktionerna, leder till misstänksamhet och ryktesspridning helt i onödan.

Två av de anhållna är (enligt Fria tider) Bjar Mhamad Shakir, 27 och Mohamed Ahmed Abdi, 24 (Stockholms tingsrätt B-1312-15).Det ser ut som att brottslingarna har utomnordisk härkomst varje gång redaktionsmupparna skriver "svenskar"

Klicka på bilderna så blir de större.
Det började med vitpixlade lättgenomskådade personbilder där brottslingen kallades Gustav eller Erik och nu är det "svenskar".

Sådant här trams från fyllskallarna på nyhetsredaktionerna är det som göder Avpixlat, Fria Tider, Exponerat, Ren svensk, Befria Sverige, Nya tider och allt vad reaktionssidorna heter.

Det här är från Nya tider och det stora nyhetsmedierna sluter tätt

Den här gången undviker nyhetsmedierna att poängtera "svenskar" när de beskriver idioterna.

Kanske för att tingsrättsprotokollen även denna gång är tydliga.

I Danmark försöker inte nyhetsredaktionerna vilseleda sina läsare
Uppdatering 2015-03-03

De vidrigt politiskt korrekta redaktionsmupparna på DN och TV4 är konsekventa i sitt ställningstagande inför religiösa konflikter i Sverige-